ROMANA | ENGLISH
CAUTARE »
CEASURI PENTRU ROMANIA
Sambata, 22.Jun.2024 ia-ti timp!
Connection
ACASA
» Ceasuri de buzunar
» Ceasuri de bord
» Ceasuri de masa
» Ceasuri de mana
» Pendule
» Ceasuri de gara
» Turnuri cu ceas
» Ceasuri stradale
» ceasuri | Made in Romania
» Istorii
» Muzee
» Casa Regală a României
» Benrus - origine Romania ?
» Mofturi
» Noutati / Evenimente
Expozitia temporara "Ceasuri pentru Romania" | jubileu 50 ani Muzeul Ceasului - Ploiesti (mai-iunie august.2013)
  
* * *
 
Muzeul Ceasului “Nicolae Simache” aniverseaza in aceste zile un frumos jubileu. Langa frumusetea cifrei, 50 de ani de activitate, inseamna sansa de a fi adunat experiente dintre cele mai importante, de a putea spune povestile dintre cele mai speciale. Muzeul Ceasului “Nicolae Simache”, gratie celor ce i-au marcat existenta de-alungul celor 5 decenii, le are pe toate acestea si e minunat ca in numele sau si a tuturor celor ce i-au construit istoria isi poate celebra trecutul, cu prezentul eveniment.
 
De-alungul celor doar 5 ani de pasiune am fost deseori coplesit de bogatia istoriilor ce le-am descoperit cu fiecare dintre piesele “pentru Romania” ce mi-au ajuns in colectie. Si aceasta chiar daca am fost “constrans” in a ma rezuma la piese din prima parte a sec. XX. Patrimoniul Muzeului Ceasului, situat desigur pe un cu totul alt palier, ne poate prezenta istorii si piese de orologerie ce pun impreuna maiestria artizanului, genialitatea tehnicilor de constructie, simbolul momentului istoric sau nobletea materialelor folosite.
 
Expozitia temporara Ceasuri pentru Romania deschisa astazi, incerca sa aduca in fata celor ce vor trece pragul Muzeului in urmatoarele saptamani, doar o mica parte din piesele de orologerie ce au legatura cu - nume, autoritati sau institutii, evenimente sau echipamente de la noi. Nu e primul eveniment cu o astfel de tema dar imi fac speranta ca din ce in ce mai multi cercetatori, colectionari sau doar pasionati, sa-si faca timp pentru a imbogatii cele stiute astazi. Asa cum imi doresc ca in viitoarea organizare a Muzeului Ceasului, dupa reamenajarile ce
se vor incepe in acest an, aceasta tema si ceasuri din vitrinele de langa Dvs.
sa-si gaseasca un loc aparte in cadrul expozitiei permanente.
 
Imi doresc din toata inima ca istoria pornita in 1963 de catre atat de specialul profesor Nicolae Simache, dusa cu ravna si pasiune de generatii de cercetatorii, istoricii si muzeografi ai Muzeului  sa mearga si mai departe si cat mai multora dintre noi sa ne dea sansa intalnirilor de aniversare la 75, sau chiar 100 de ani.
 
La Multi Ani – Muzeul Ceasului “Nicolae Simache”!
 
* * *

ACASA | CUPRINS | IN BIBLIOTECA | CONTACT

© 2008 - 2022 Ceasuri pentru Romania.
Toate drepturile rezervate.
Creat de Web Experience.
Romana English