ROMANA | ENGLISH
CAUTARE »
CEASURI PENTRU ROMANIA
Sambata, 13.Apr.2024 ia-ti timp!
Connection
ACASA
» Ceasuri de buzunar
» Ceasuri de bord
» Ceasuri de masa
» Ceasuri de mana
» Pendule
» Ceasuri de gara
» Turnuri cu ceas
» Ceasuri stradale
» ceasuri | Made in Romania
» Istorii
» Muzee
» Casa Regală a României
» Benrus - origine Romania ?
» Mofturi
» Noutati / Evenimente
Casa Carapati | 1873 - 1890 

* 1873 | Expozitia Univresala de la Viena. N. Carapati expune la expozitia din Viena si este distins.
Una eticheta. Pe o eticheta rotunda de lipit, reclama, se afla scris.
Carapati
Bijoutier & Argentier, Fournisseurul Curtei Domnesti
Calea Mogosoaiei N12, Bucuresti
Dejur imprejur se afla 3 medalii de expositii: Romania 1865, Paris 1867, Wien 1873. Stema Tarii.
 
* 1873 | Th. Cadivon contabil. La 1873 intra Th. Radivon contabil in pravalia lui N. Carapati. Th. Radivon se ducea in Rusia pentru a aduce de acolo specialitatea de icoane rusesti, ce nu se putea lucra in tara. Ele erau frumoase, aurite si unele cu smalt colorat, iar altele cu pietre pretioase. Se mai ducea in Germania la Phorzheim, iar in Austria la Viena pentru a aduce de acolo giuvaeruri specialitati ce nu se putea lucra in tara. In Franta la Paris se ducea dupa giuvaeruri fine si pietre pretioase. In fiecare an Th. Radivon face o calatorie de cumparare de marfuri de care pravalia avea nevoe. Specialitatea de ceai rusesc o aducea din Rusia de la firma Popov.
 
* 1877 | In timpul razboiului romani-ruso-turc (1877) ofiteri rusi cumpara obiecte pretioase din magazinul Carapati, serviti de Th. Radivon.
 
* 1877 | Maestra. Elena Oteleanu, in varsta de 20 de ani, intra in invatamantul profesional cu titlu definitiv, de la infiintarea scoalei profesionale (de fete) N1 din Bucuresti in martie.1877.
 
* 1879 | O invitatie la cununie. Directiunea Asylului Elena Doamna si Dna Maria Radivon, Va roaga sa bine-voiti a onora cu prezenta Dniei Voastre celebrarea cununiei fiilor lor, Dra Elena Oteleanu si Domnu Theodor Radivon, care va avea loc in sfanta Capella a sus numitului Institut, Duminica 7 Ianuarie, la orele 4 p.m. Bucuresti 1879.

* 1879 | Certificat de casatorie civila si religioasa - Judetul Ilfov, Pla. Circumscr. III de Verde, Primaria comunei Bucuresci.
D. Theodor Radivon, june, comerciante, din sub. Michaiu Voda si Domnisoara Ellena Oteleanu din asylul Ellena Domna s’au casatorit astadi, la aceasta primarie, inscriindu-se in registru sub Nr. 1 si spre credinta li s’a liberat acest certificat spre a le servi pentru casatoria religioasa.
 
* 1879 | O cununie. La 1879 Ianuarie 7, N. Carapati, vaduv, cu fiica sa Caliopi, cununa pe Th. Radivon cu tanara profesoara Elena Oteleanu. Cununia are loc in sf. capela a azilului Elena Doamna fondata de Maria Sa Doamna Elisabeta sotia Domnitorului Romaniei Carol I la 24 Aprilie 1870.
Generalul Dr. Carol Davila atinut loc de tata tinerei mirese. Vremea era asa ca fulgii de nea straluceau ca diamantele la lumina facliilor.
Elena Oteleanu. Nascuta in Iasi, fiica de doftor, ramasa orfana este luata de mica de Doamna Elena Cuza. Cea mai buna eleva a Azilului, Elena Oteleanu la un concurs dat este cea dintai si obtine titlul de maestra si locul de maestra la Scoala Profesionala de fete din Bucuresti, mai tarziu scoala A. F. Robescu.
 
* 1879 | Daruri regesti. Cu ocazia celebrarii casatoriei parintilor mei, ei au primit din partea suveranilor Romaniei doua obiecte de mare pret. Un ou de portelan, pus pe picioare, avand deasupra pictat chipul in culori al M.S. Regina Elisabeta si un medalion de aur cu chipul in smalt al M.S. Regelui Carol I, in tinuta militar. Oul de portelan face slujba de cutie pentru givaeruri.
Regina tinea sa asiste la celebrarea acestei nunti deoarece era prima cununie care se oficia in Capela Azilului Elena Doamna. fiind insa timpul nefavorabil, rece si un viscol mare. Imi spunea mama ca la lumina facliilor se vedeau fulgii de nea ca o ploaie de diamante, smaralde, rubine, zafire.
.

ACASA | CUPRINS | IN BIBLIOTECA | CONTACT

© 2008 - 2022 Ceasuri pentru Romania.
Toate drepturile rezervate.
Creat de Web Experience.
Romana English